Bagning/ Dessert/ Kage/ Økologi/ Veganer

Vegansk æblegalette med mandler og kanel.

Vegansk æblegalette

Det smager ligeså godt, som det lyder og det er en skøn weekend treet at spise bagt grød. det bliver lidt dessert agtigt og så er det nemt for alle at spise. det er sundt og det mætter godt.

Vegansk æblegalette med kanel

Print opskrift

Serveringer: 12-14 stk

Ingredienser

  • Mandelmørdej:
  • 200 g mel
  • 100 g mandelmel
  • 100 g fint hakkede mandler
  • 200 g smørbart
  • 100 g flormelis
  • Fyld:
  • 150 g mandler
  • 150 g sukker
  • 1 dl vand
  • 3 æbler
  • Kanelsukker (sukker + kanel)

Sådan gør du

1

Bland mandelmel, hvedemel og sukker.

2

Hak mandlerne fint.

3

Tilsæt herefter plantemargarinen og bland dejen godt og brug gerne hænderne.

4

Sæt dejen i køleskabet, imens du laver fyldet.

5

Blend mandler fint og tilsæt herefter sukker og vand. Blend indtil du får en mere ensartet marcipanagtig konsistens. Du kan både bruge en minihakker eller en foodprocessor.

6

Skyl æblerne og skær dem ud i små tern og vend dem med kanelsukkeret.

7

Dejen er mere porøs end hvis man bruger smør, da den aldrig bliver så fast i kvaliteten. Derfor trillede jeg dejen ud til kugler og rullede dem ud mellem to stykker bagepapir. På den måde undgik jeg at al dejen sad tilbage på kagerullen.

8

Når du har rullet dejen ud så fordel lidt mandelfyldet på og herefter æbletern.

9

Fold forsigtigt dejen ind over med en lille palet – den går nemt i stykker, så gør det med følelse.

10

Bag den i cirka 20 minutter ved 200° - vend pladen undervejs hvis din ovn ikke bager ens.

Notes

Drys med lidt flormelis ved servering.

Subscribe & Follow

Andre Synes Godt Om

Ingen Kommentarer

Skriv gerne en Kommentar