Brunch/ Drikkevarer/ Morgenmad/ Økologi/ Veganer/ Vegetar

Den sunde morgen smoothie

Det er fantastisk at starte dagen med en vidunderlig smoothie, som er fyldt med alt det kroppen har brug for at komme godt i gang.

Citroner er den mest populære citrusfrugt i verden. De små gule frugter er fyldt med næringsstoffer, såsom C-vitamin, pektin, flavonoide antioxidanter, B-vitaminer, kalium og calcium. Desuden er citroner er en af de mest basiske dannende fødevarer, hvilket giver dem unikke egenskaber til at afhjælpe en række forskellige sundhedsproblemer. De er små antibakterielle kraftcentre og deres bakterie-dræbende egenskaber ødelægger dårlige bakterier og får gode bakterier til at blomstre i kroppen.

Ananas er endnu et af små gode gule mirakler og en portion ananas indeholder 130% af den anbefalede daglige mængde af C-vitaminer. Det gør det til én af de rigeste naturlige kilder til C-vitaminer, som er kendt for at mindske sandsynligheden for sygdomme ved at stimulere ens immunforsvar og bekæmpe frie radikaler, som et kraftfuldt antioxidant. Udover det indeholder ananas a-vitamin, beta-caroten, bromelain, forskellige flavonoider og en stor mængde mangan. Det er vigtigt at bemærke, at den mangan, der er at de i ananas, kan hjælpe med at bekæmpe effekterne fra frie radikaler på ens celler. Det forhindrer sunde celler i at blive omdannet til kræftramte celler, især dem, som forårsager kræft i munden, halsen og brystet.

Det forbedrer ens fordøjelse og som så mange andre frugter er ananas rig på både opløselige og uopløselige fibre. Ved at spise den rigtige mængde ananas kan man af den årsag blive beskyttet mod forstoppelse, diarré, åreforkalkning, højt blodtryk og irritable tarmsyndrom.

Persille indeholder mange gode vitaminer og mineraler, blandt andet betacaroten, C-vitamin, kalcium, klorofyl, magnesium, jern og antioxidanter, som er meget næringsrige og gode for maven og tarmsystemet. Persille er en af de mest udrensende krydderurter, som vi har og den er en fast del af mit køkken. Især når den som har kombineres med citron, så får den en meget nyrerensende egenskabe, men den er utroligt effektive imod mange lidelser. Derfor optræder den ofte i detox kure. Indholdet af klorofyl er også kendt for at neutralisere dårlig ånde, og derfor spises det ofte med hvidløg, som er kendt for at give hvidløgsånde.

Hørfrøolien, som er rig på omega-3 fedtsyre. Samtidigt hjælper olien med at optage de fedtopløselige vitaminer, såsom A, D, E og K vitaminer.

Lecithin granulat er et ukendt vidundermiddel, som udvindes af enten af solsikke eller soya bønner. Soya lecithin er et biprodukt fra tilblivelsen af sojaolien, hvor der optræder ca. 2,5% lecithin. Lecithin granulat indeholder fosfolipider og cholin, hvilket er to vigtige indholdsstoffer, som bidrager til at opretholde vitale funktioner i din krop.

Lecithin findes naturligt i alle vores celler og de største koncentrationer finder man i de vitale organer, som hjernen, leveren, hjertet og nyrerne. Det har en række livsvigtige funktioner, som påvirker vores helbred.

Det er et alt for ukendt produkt, selvom vi får det i forbindelse med indtagelse af forskellige fødevarer. Du finder det naturligt i indmad, æggeblommer, nødder, blomkål, spinat, hvedekim, soya og solsikke. De bruger ofte lecithin i produktionen både til is og chokolade.

Nu er det et naturprodukt og hvis dette ikke var tilfældet, så ville lægerne sikkert udskrive lecethin til behandling af  nervesystemet, hjerneskader, demens, kredsløbsproblemer, kolesterol ophobninger, psoriasis og til at hjælpe til en bedre og stærkere leverfunktion. Den har vidst sig gavnlig i forbindelse med vægttab, da den hjælper med at omdanne fedtceller. Lecithin hjælper med at fjerne fedtaflejringer fra leveren, så den bliver sundere, og din stofskifteproces gennemgår en ”foryngelseskur”. Stoffet bruges at opbygge cellemembraner, tænder og knogler. I fordøjelseskanalen fremmer lecithin optagelsen af A- og D-vitamin og påvirker udnyttelsen af andre fedtopløselige næringsstoffer som E- og K-vitamin.

I hjernen omdannes lecithin-cholin til acetylcholin – et stof, der er nødvendigt for overførslen af signaler mellem nerverne. Dette har bevisligt en indvirkning på hukommelsen og evnen til at tænke og kontrollere musklerne. Derfor et godt produkt i forbindelse med demens, hvor man netop har brug for støtte til hjernen, men der er også andre faktorer, som gør sig gældende, såsom motion, væskeindtag, vitaminer og mineraler.

Der er mange som mener at vores indtagelse af dyrisk fedt, hænger sammen med at antallet af sygdomme i Vesten steget. Et af de bedste stoffer til at regulere fedtoptagelsen er lecithin, fordi det opløser fedtkuglerne og forhin­drer propper i at dannes.

Dette er et af de næringsstoffer, som i den grad kan hjælpe og forbedre dit helbred. Lecithin granulat er derudover et kosttilskud, som er nemt at få sneget ind i din daglige diæt. Du kan både indtage det tørt eller med vand og sågar også drysse det på din morgenmad.

Avocado, hvem elsker ikke den vidunderlige lille grønne frugt. Avocado indeholder A-, C-, B-6-, B-12- og K-vitaminer, som hjælper med at beskytte de immunforsvaret, det kognitive og nervesystemet. Avocadoer en af de fødevarer, der giver beskyttelse imod kræftceller. Den er fyldt med alle de gode og sunde fedtsyrer, som er godt for hukommelsen og hjernefunktioner. Den er også kaloriefyldt, men how is counting. Dette vidste du måske ikke om avokado, men  den indeholder farvestoffet carotenoid, som har en lang række gode egenskaber for din hud. Avocado indeholder også zeaxanthin, der er særlig godt for dit syn og som forsinker aldringsprocessen. Disse to stoffer virker desuden som et filter, der beskytter huden mod uv stråling. Den er fyldt med gode fibre og giver en god cremet effekt i enhver smoothie.

Velbekomme

 

Den sunde morgen smoothie

Print opskrift

Serveringer: 1 Forberedelsestid: 10 min

Ingredienser

 • 90 gr ananas
 • 18 gr ingefær
 • ½ citron med skal
 • 50 gr bladselleri (½ stængel)
 • 20 gr babyspinat
 • 20 gr agurk
 • 15 gr bredbladet persille
 • 2 stængler mynte
 • 2 spsk lecithin granulat
 • 15 gr hørfrøolie (brug gerne fiskeolie eller livets olie)
 • 1 sjat vand

Sådan gør du

1

Gør alle ingredienserne klar og skær dem i mindre stykker.

2

Blend dem godt og du kan tilføje ekstra vand, hvis du synes at konsistensen er for tyk.

Subscribe & Follow

Andre Synes Godt Om

Ingen Kommentarer

Skriv gerne en Kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.