



Sofies æblekage
Ingredienser
- 200 gr mandler
- 200 gr smør
- 200 gr hvedemel
- 130 gr muscavado eller farin
- 70 gr rørsukker
- 1½ vaniliestang
- 1 æg
- 1 tsk. bagepulver
- Ca 1. kg frugt (Det bliver super godt med blommer eller æbler)
- 1 springform
Sådan gør du
1
Mal halvdelen af mandlerne til mel i en foodprocessor med vaniliestangen.
2
Resten af mandlerne hakkes i lidt større stykker.
3
Pisk smør og sukker godt sammen.
4
Tilsæt æg og pisk det luftigt.
5
Tilsæt hakkede mandler, mandelmel, mel og bagepulver.
6
Put dejen i en smurt springform.
7
Skær frugten i passende stykker og pres det ned i kage dejen.
8
Bages ved ca 165°, hvis det er en dyb form og 175° hvis du bruger to mindre tærtefade.
9
Bages i ca. 45-60 minutter.
Ingen Kommentarer