Aftensmad/ Frokost/ Økologi/ Salat

Salat med bagte gulerødder, linser, kål og syltede rødløg.

Salat med bagte gulerødder, linser, kål og syltede rødløg.
Gulerødder
Bagte gulerødder
Braiseret grønkål

Salat med bagte gulerødder, linser, kål og syltede rødløg.

Print opskrift

Serveringer: 4 pers. Forberedelsestid: 1 time

Ingredienser

  • Salat med bagte gulerødder, linser, kål og syltede rødløg.
  • 1 kg gulerødder
  • ½ dl olivenolie
  • 2-3 dl belugalinser eller grønne linser.
  • 1 dl syltede rødløg
  • 50 gr grønkål
  • 50 gr mandler
  • Bredbladet persille til pynt
  • Salt og peber
  • Yoghurtdressing:
  • 1 fed hvidløg
  • ½ citron (skal være øko)
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 5 spsk olivenolie

Sådan gør du

1

Kog linserne som anvist på pakken. Jeg skyller altid mine linser inden brug og bruger ofte en god grøntsags bouillon til kogningen. Pas på de ikke koger ud.

2

Skyl og skrub gulerødderne og brug dem så vidt muligt med skallen på. Skær dem i skrå skiver og put dem på en bageplade. Vend dem med lidt af olien, salt og peber. Bag dem i en forvarmet ovn på 175° i ca. 30 minutter eller til de er møre.

3

Rens grønkålen og rib den fra stilken. Gem stilken til når du laver suppe eller gryderetter. Vend den på en varm pande med lidt olie og flagesalt. Den skal have et par minutter, hvor du hele tiden vender det. Det skal ikke falde sammen eller få en kedelig grønne farve. Forsæt med lidt ad gangen på panden.

4

Rist mandlerne på en pande i 5-7 minutter og hak dem efterfølgende groft.

5

Pres hvidløget og pisk det sammen med de resterende ingredienserne sammen til dressingen.

6

Bland linserne med de bagte gulerødder og put dem på et fad. Vend forsigtigt grønkålen i og hæld dressingen udover. Pynt med de syltede rødløg, bredbladet persille og de ristede mandler.

Subscribe & Follow

Andre Synes Godt Om

Ingen Kommentarer

Skriv gerne en Kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.