Fisk/ Salat

Salade Nicoise – bedste tunsalat.

Salade Nicoise

Jeg elsker denne salade nicoise og dressingen smager bare eventyrligt godt. Den er frisk og man kan tilføje de ingredienser du har. Jeg også lavet salaten med syltede rødløg og det gave den et ekstra sød-syrligt pift. Du har også mulighed for at udskifte “dåsetunen” med frisk tun, som du har lynstegt på panden og efterfølgende skåret ud i mundrette stykker.

Salade Nicoise
Grønne bønner

Salade Nicoise

Print opskrift

Serveringer: 2 Forberedelsestid: 1- 1½ time

Ingredienser

  • 5 kviste basilikum
  • 1 fed hvidløg
  • ½ - 1 dl olivenolie
  • 10 cl hvidvinseddike
  • 1 spsk god grov dijonsennep
  • 150 gr grønne bønner
  • sorte oliven med sten
  • 1 spsk saltede kapers
  • 400 g kartofler
  • 200 gr blandet salat – jeg brugte hjertesalat og ruccula
  • 4 æg
  • 12 små stilktomater på gren (fx dadel eller cherry)
  • 1 rødløg
  • 1 dåse tun
  • salt og peber
  • 4-5 ansjoser

Sådan gør du

1

Salat:

2

Kog kartoflerne i letsaltet vand, knus dem let eller skær dem i mindre stykker.

3

Kog æggene "smilende" (ca. 6 minutter). Køl dem let ned, pil dem og skær dem i kvarte.

4

Halvér tomaterne, krydr dem med lidt salt og peber og lad dem trække i en times tid.

5

Rib og kog de grønne bønner i letsaltet vand i min. 5-7 minutter. Køl dem ned i isvand.

6

Skyl salaten og slyng bladene tørre i en salatslynge.

7

Skær rødløget i ultratynde skiver - gerne på et mandolinjern - drys med lidt fint salt og et par dråber hvidvinseddike, vend rundt og lad dem trække i 5-10 min.

8

Dressing:

9

Pil hvidløget og skær det i skiver. Knus hvidløget i en morter sammen med 1 tsk. salt og ½ tsk. sort peber. Tilsæt basilikumblade. Brug morteren til at knuse det til en glat pasta. Tilsæt evt. 4-5 ansjosfileter (er ikke med i pakken) og knus videre. Tilsæt resten af hvidvinseddiken, sennep og olie og rør godt sammen. Smag til med salt og peber.

10

Anretning: Dræn oliven, tun og kapers for væde og kom alle ingredienserne - undtagen tun og æg - i en stor skål. Hæld dressingen over og vend rundt med dine hænder så alt er marineret i dressingen. Smag på salaten og krydr evt. med salt og peber. Anret i en stor skål eller på store tallerkener og fordel tun og kvarte æg på salaten.

Subscribe & Follow

Andre Synes Godt Om

Ingen Kommentarer

Skriv gerne en Kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.