Hvem er jeg

Hvem er jeg og hvor startede min passion for mad

Min interesse for mad går langt tilbage og jeg har, så vidt jeg kan huske altid været delagtig på en eller anden måde i madlavningen enten med at planlægge hvad vi skulle spise eller været med til at lave maden. Min far stod helt klart for det klassiske danske køkken, hvor det meste bestod af brun sovs og kartofler, man kan måske godt sige at han var en smule "grøntsags forskrækket".Han havde lidt svært ved at tage imod de retter de tog sit indtog i Danmark igennem globaliseringen. Jeg har aldrig helt taget dette koncept til mig og det er meget sjældent at der bliver serveret brun sauce inden for mine fire vægge og nok mest til jul. Jeg husker ikke så meget om min mors kogekunst som barn - måske var hun underlagt brun sauce princippet. Men som voksen er hun en stor inspirationskilde. Når vi er sammen, så fylder maden en del og vi udveksler idéer og opskrifter til nye kreationer. Vi er også tit at finde i skoven, hvor vi nyder godt af naturens spisekammer og har efterhånden fået en god næse for at finde svampe og rigtig mange af dem.

Da jeg var helt ung - drømte jeg om at blive kok, men af en eller anden uforklarlig grund så endte jeg et helt andet sted og først mange år senere fandt jeg ved en tilfældighed tilbage på sporet til det mit hjerte brænder for. Nogen af mine gode venner havde fået tilbudt job på en efterskole og de skaffede mig et job i køkkenet. Her skulle jeg stå ansigt til ansigt med glubske teenagers der bare ville have pizza, lasagne, burgere og hvor en "rigtig" salat ikke måtte indeholde andet meget andet end iceberg, tomat, agurk og måske lidt dåse majs. Noget der slet ikke harmonerede med min passion for mad med kærlighed, tryllerier og en masse smags indtryk. Faktisk var jeg en smule overrasket over hvorfor disse unge mennesker ikke havde lært at spise "ordentlig" mad hjemmefra. Særligt når jeg nu kender til betydningen af hvor vigtigt det er med en sund kost - både i forhold til indlæring, men også i forhold til børn og unges generelle trivsel og velbefindende. De erfaringer jeg høstede på efterskolen gav mig blod på tanden til at gå skridtet videre. Så jeg tog springet og gik i gang med en uddannelse som ernæringsassistent, som jeg bestod i oktober 2011 med en pris for den mest kreative ret og en sølvmedalje - og nej der findes ikke guldmedaljer i mit fag.

Økologisk Catering

Jeg brænder for at lave økologisk mad helt fra bunden og er vildt god til at lave det – efter dit behov og ønsker. Det er vigtigt for mig at lave noget med ingredienser, som du kan lide – kombineret med det, som er tilgængeligt for årstiden. Så kontakt mig via min kontaktformular og så finder vi på noget, så din næste fest bliver en kæmpe succes.

Undervisning

Jeg kan lave madskole forløb både privat og på folkeskoler, hvor lærerne er på kursus. Tage vikarvagter i madkundskab. Drive et fra jord til bord projekt på din skole i en temauge, hvor der sættes fokus på økologi og bæredygtighed. Lave forløb for børn og unge, som skal tabe sig eller finden "mad modet" igen.

Jeg laver hjemmesider:

Skal dine kunder finde dig, så er det vigtigt at du har en hjemmeside og at den er lavet, så du kan blive fundet i google. Jeg bygger simple hjemmesider i WordPress, hvor du vælger et tema og levere tekst og billeder. Jeg retter billederne til, så de passer i størrelsen. Sætter det hele ind på din hjemmeside, som du ønsker det skal se ud.

Fødselsdag for børn.

Jeg kommer gerne ud til børnefødselsdagen og laver et forløb med undervisning i madlavning. Vi kan skræddersy det efter dine behov og madønsker. Hvad med BYG-SELV lagkager, hvor de bygger lagkagen med det fyld, som jeg har med. Jeg har samarbejdspartnere, så vi kan medbringe en skattejagt eller der kan være fordybelse med yogaundervisning og maling af sten.

Jeg kan komme til dit barns fødselsdag medbringende hjemmebagte boller, hjemmelavet nutella og syltetøj. Jeg har gjort alt klart til at børnene selv kan designe deres egne lagkager og putte det i, som de bedst kan lide. Jeg kan lave slikposer både sunde med hjemmelavede müslibar og dadelkugler eller med lidt mere klassiske godter. Der er gulerodsstave og agurkestænger, samt skåret frugt.

Jeg kan have en kollega med, som kan organisere skattejagt eller måske andre gode lege. Måske skal der en tryllekunstner eller en klovn med.