Aftensmad/ Suppe/ Vegetar

Mexicansk majssuppe

Denne skønne suppe blev en herlig vinder hos 3A på Stavnsholtskolen og jeg har sjældent set børn spise så meget suppe. Det blev helt klart også en af mine favoritter og her kan man sagtens bruge de grøntsager man har.

Mexikansk majssuppe

Print opskrift

Serveringer: 4 Forberedelsestid: 1 time

Ingredienser

  • 1 løg (140 g)
  • 3 store kartofler (420 g)
  • 3 gulerødder (200 g)
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 9 dl. grøntsagsbouillon
  • 2 hele majs (300 g – du kan bruge frosne majskerner udenfor sæsonen)
  • Olivenolie
  • ½ tsk. tørret chilipulver
  • 1 tsk. timian
  • Salt og peber

Sådan gør du

1

Skræl og skær kartofler og gulerødder i små tern. Pil løgene og snit det fint.

2

Svits kartofler, gulerødder og løg i lidt olie, tilsæt krydderierne og svits videre i et par minutter.

3

Hæld bouillon og tomater i gryden.

4

Kog suppen under låg, for svag varme, i ca. 25 min.

5

Kom majsene i og kog i 6 min og smag til med salt og peber.

 

Subscribe & Follow

Andre Synes Godt Om

Ingen Kommentarer

Skriv gerne en Kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.