Bagning/ Brunch/ Morgenmad

De bedste koldhævede boller

koldhaevede boller
koldhaevede_boller2
koldhaevede_boller1
Koldhævede boller skal være nemme at lave og disse er lige til at gå til. Her er det vigtigste altid forholdet mellem det våde og det tørre. Du kan altid blande det, som du vil og tilføje revet gulerod, nødder eller lige hvad der er du kan lide i dine boller. Jeg kan godt lide lidt mere "robuste" koldhævede boller og derfor putter jeg ikke særlig meget hvedemel i. Dette betyder også at de så ikke hæver ligeså meget, som boller med højt glutenindhold. Til gengæld mætter de godt.

Koldhævede boller

Print opskrift

Serveringer: 15 stk

Ingredienser

  • 7 dl vand
  • 15 g gær
  • 1½ tsk salt
  • 1 spsk honning
  • ca. 175 g frø eller kerner (40 gr. amaranth, 80 gr. revet gulerod, 50 gr. solsikkerkerner)
  • ca. 525 g mel (200 gr grahamsmel, 200 gr maritoba hvedemel, 100 gr havregryn og ca. 100 gram speltmel)​

Sådan gør du

1

​​Skræl eller vask gulerødderne grundigt og riv det på den grove side af et rivejern.

2

Rør gæren ud i koldt vand og tilsæt herefter salt og honning.

3

Tilsæt revet gulerod, frø, kerner og havregryn, herefter den groveste mel først, og til sidst hvedemel. Rør det med en grydeske eller på en røremaskine.

4

Rør indtil dejen til den slipper skålens sider og hænger i dejkrogen. Det tager omkring 15 minutter på røremaskine. Dejen skal være klæg men ikke for flydende. Sæt herefter dejen på køl natten over. Det kan være i køleskabet, bryggers eller et andet sted, hvor der er køligt. Hvis du stiller den ud, så er det en god ide at sikre sig at den godt overdækket, så der ikke kan komme vand og andet ned i.

5

Dagen efter:

6

Det er godt tip at tage dejen frem når du vågner - den har godt at stå lidt ved stuetemperatur, men ikke nødvendigt. Tænd ovnen på 250 grader varmluft. Sæt bollerne på en bageplade med to skeer, drys med havregryn eller kerner. Bag nu bollerne i 10 minutter ved 250 grader. Sænk temperaturen til 150 grader og bag dem i yderligere 10 minutter. Alternativt kan man bage dem i ca. 18 min på 225 grader og sætte et lille fad med kogende vand i bunden. ​​

Subscribe & Follow

Andre Synes Godt Om

Ingen Kommentarer

Skriv gerne en Kommentar