Aftensmad/ Frokost/ Vegetar

Kartoffelpandekager med grønkålsfyld.

Kartoffelpandekager med grønkålsfyld

Hvis man er til grønkål, så er dette en fantastisk lækker måde at få mere af det sunde på. Det er en virkelig god kombination med kartoffelpandekagen og grønkålsfyldet.... for ikke at tale om den fantastiske vesterhavsost.

Kartoffelpandekage med grønkålsfyld

Print opskrift

Ingredienser

  • 400 g kartofler
  • 3 æg
  • 2½ letmælk
  • 50 g rugmel
  • 50 g grovvalsede havregryn
  • 20 g fuldkornshvedemel
  • 1 spsk. salt
  • Peber
  • Smør til stegning.
  • Fyld:
  • 200 g grønkål
  • 35 g frisk spinat
  • 20 g smør
  • ½ dl fløde
  • ⅓ dl mælk
  • 75 g vesterhavsost
  • 40 g mandler

Sådan gør du

1

Pandekagerne:

2

Skræl kartoflerne og riv dem på den grove side af rivejernet.

3

Tryk vandet ude af kartofler enten med hænderne eller brug et rent klæde.

4

Pisk æg, mel og halvdelen af mælken sammen.

5

Tilsæt resten af mælken, havregryn, kartofler og salt/peber.

6

Lav en lille prøve pandekager og juster eventuelt med salt, peber og måske mel.

7

Bag efterfølgende et lige antal pandekager.

8

Fyld:

9

Skyl kålen grundigt og fjern de grove stilke.

10

Slyng vandet ud af ved brug af en saltslynge.

11

Smelt smørret og tilsæt kålen – lad det riste lidt under omrøring.

12

Tilsæt hvidløg, fløde og mælk.

13

Lad det simre til kålen er kogt mørt.

14

Hæld kålen i en foodprocessor sammen med ost og mandler.

15

Blend til det er blevet en ensartet masse.

16

Smag til med salt og peber.

17

Læg pandekagerne sammen med fyldet og bag dem i ovnen på 160° i ca. 20 minutter.

Notes

Laver du større portioner, så kan man bage pandekagerne i ovnen.
Fyldet kan du variere og man kan sagtens bruge mere spinat fremfor kål og især til børn, som har svært ved kålsmagen.
Man kan også blende noget spinat/kål og komme det i dejen

Subscribe & Follow

Andre Synes Godt Om

Ingen Kommentarer

Skriv gerne en Kommentar