Fisk/ Frokost/ Madpakken/ Økologi

Hjemmelavet makrel i tomat.

Hjemmelavet makrel i tomat

Findes der noget bedre end at bruge dine solmodne tomater fra drivhuset med disse skønne friskfangede makreller. Jeg elsker at lave alle mine retter fra bunden. Lige netop denne ret, som vi alle kender fra en lille dåse til 5.- kr i netto – er en af de vigtigste at lave selv. Jeg så en udsendelse, hvordan de i industrien fik skindet af makrellerne med kemikalier. De kom simpelthen i et syrebad og efterfølgende i et nyt kemikalie bad for at neutralisere syren. Det er det vildeste og jeg har efterfølgende haft svært ved at spise makrel i tomat på dåse. Der findes nogle producenterne, som gør det kemikaliefrit, hvis man ikke vil laver det fra bunden hver gang. En af det er Sæby fiskeindustri, så kig efter varer af god kvalitet. Du har dog mulighed for at henkoge glassene, så du forlænger holdbarheden.

Makrel
bagte tomater

Hjemmelavet makrel i tomat

Print opskrift

Forberedelsestid: 3 timer

Ingredienser

  • Tomatsauce:
  • 8 stk. store fuldmodne tomater
  • ½ dl olivenolie
  • Friskkværnet peber og 1 tsk groft salt
  • Makrel i tomat:
  • 250 g makrelfilet uden skin og ben
  • 2 små finthakkede rødløg gerne fra egen muld
  • 2 spsk friskhakket purløg
  • 2 spsk friskhakket persille
  • 1 lille finthakket chili, vælg den styrke du ønsker, kan også udelades
  • 1 dl god hvidvin
  • 3 dl tomatsauce fra grundopskriften
  • 1 lille tsk maizena
  • 1 spsk smør
  • Smag til med salt og peber

Sådan gør du

1

Grundopskrift tomatsauce:

2

Skyl de solmodne tomater og skær et kryds i toppen. Sæt dem i en bradepande og hæld lidt god olivenolie over, samt salt, peber og sukker. Bag dem i ovnen i ca. 2 timer ved 180 °C. Hæld bradepandens indhold over i en skål og blend. Pres saucen gennem en sigte. Kog eventuelt din tomatsauce lidt ind, hvis du synes, den er blevet for tynd. Smag til med lidt mere salt, peber og sukker.

3

Du står da med et naturligt, enkelt og lækkert produkt, du kan bruge til alt lige fra din pizza til din makrel i tomat. Lav rigeligt og frys ned i små portioner.

4

Og så i gang med din egen hjemmelavede makrel i tomat.

5

Sæt en stor pande over med rigeligt varme på.

6

Steg de finthakkede løg klare i smør et par minutter, tilsæt makrel og steg videre mens du rører i blandingen.

7

Fisken smuldrer under tilberedningen.

8

Tilsæt hvidvin når fisken er findelt.

9

Kog ind til vinen næsten er væk.

10

I med krydderurter, chili og tomatsauce.

11

Rør maizena ud i lidt af den kolde tomatsauce og jævn pandens indhold til sidst.

Subscribe & Follow

Andre Synes Godt Om

Ingen Kommentarer

Skriv gerne en Kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.