Aftensmad/ Brunch/ Veganer/ Vegetar

Falafel

Der er bare noget med falafler og disse er lavet, så alle kan spise dem - veganske.

Jeg har efterhånden prøvet forskellige opskrifter, men falder tilbage til denne opskrift. Selvom de skal en tur i den varme olie, så giver du en skøn sprødhed på ydersiden, som bare er lækker. Her er det bare vigtigt at olien er varm nok, så suger de ikke så meget olie.

Falafel

Print opskrift

Serveringer: 4 pers.

Ingredienser

  • 250 g tørre kikærter (der bliver til ca. 500 g.) VIGTIGT – de skal ikke koges.
  • 1 løg
  • 1 bundt persille
  • 1 bundt koriander
  • 4 fed hvidløg
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 4 spsk mel
  • Til stegning.
  • 1 liter smagsneutral olie (eller mere)

Sådan gør du

1

Læg kikærterne i blød aftenen før – det er vigtigt at de bliver udvandet ordenligt.

2

Hæld vandet kikærterne og hak dem i en foodprocessor.

3

Læg de hakkede kikærter over i en skål.

4

Kom resten af ingredienserne, undtagen mel og bagepulver og kør til en ensartet masse.

5

Bland mel og bagepulver sammen og tilsæt det i kikærterne. Brug en elpisker.

6

Bland nu de resterende ingredienser i kikærterne.

7

Varm olien op til 160 til 180 grader. Jo varmere - jo bedre.

8

Brug en ske og hånden til at forme små kugler og tryk dem godt sammen.

9

Steg dem i olien til de er godt brune. 2-3 minutter afhængigt af oliens temperatur.

10

Læg dem efterfølgende på noget fedtsugende papir.

Notes

Kikærterne svulmer op til dobbelt størrelse, så brug en stor skål og rigeligt med vand.
Steg dem lidt ad gangen, da olien så bedre holder en høj temperatur.
Falaflerne afgiver en masse damp under stegning. Den damp skubber olien tilbage, så den ikke trækker ind i falaflerne. Det vil sige at hvis olien ikke er varm nok, så suger falaflerne olie til sig.
Brug eventuelt et stegetermometer og tjek undervejs.

 

Subscribe & Follow

Andre Synes Godt Om

Ingen Kommentarer

Skriv gerne en Kommentar