Aftensmad/ Bagning/ Frokost/ Madpakken/ Økologi

Burgerboller

Hvem elsker ikke en god burger med alt muligt lækkert hjemmelavet tilbehør. Jeg serverede denne med en pulled pork, som havde været undervejs i 1½ døgn med marinering og stegetid. Jeg lavede også en fantastisk coleslaw på skandinavisk måde med æbleeddike, bagte peberfrugter, løgkompot og agurkesalat med dild. 

burgerboller

Burgerboller

Print opskrift

Serveringer: 6 stk

Ingredienser

  • 3½ dl lunken vand
  • 90 gr durummel
  • 250 gr hvedemel
  • 110 gr rugmel
  • 230 gr speltmel
  • 1½ spsk. vindruekerneolie
  • 25 gr gær
  • 1½ tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 1 æg til pensling
  • Sesamfrø til pynt

Sådan gør du

1

Rør gæren ud i det lunkne vand sammen med sukker og olie.

2

Tilsæt durum, rug og speltmelet og rør grundigt.

3

Tilsæt herefter saltet og hvedemelet lidt efter lidt.

4

Tilsæt mel indtil dejen begynder at slippe skålen.

5

Ælt dejen godt igennem og stil den til hævning et lunt sted i ca. en lille times tid.

6

Dæk dejen til med et fugtigt viskestykke.

7

Form til flade boller ca. 12 cm. i diameter.

8

Læg dem på en bageplade og lad dem hæve videre i ca. 1½ time.

9

Pensl med et sammenpisket æg og drys med lidt sesamfrø.

10

Bag ca. 15 minutter ved 225°.

Notes

Man kan sagtens variere i valget af mel og normalt ville jeg have lavet dem meget grovere og helt undgået hvedemelet.

Inden servering skæres bollerne over og giv dem lige 5-10 på 225°, så bliver de super sprøde.

Subscribe & Follow

Andre Synes Godt Om

Ingen Kommentarer

Skriv gerne en Kommentar