
Hvem elsker ikke en god burger med alt muligt lækkert hjemmelavet tilbehør. Jeg serverede denne med en pulled pork, som havde været undervejs i 1½ døgn med marinering og stegetid. Jeg lavede også en fantastisk coleslaw på skandinavisk måde med æbleeddike, bagte peberfrugter, løgkompot og agurkesalat med dild.


Ingredienser
- 3½ dl lunken vand
- 90 gr durummel
- 250 gr hvedemel
- 110 gr rugmel
- 230 gr speltmel
- 1½ spsk. vindruekerneolie
- 25 gr gær
- 1½ tsk. salt
- 1 spsk. sukker
- 1 æg til pensling
- Sesamfrø til pynt
Sådan gør du
Rør gæren ud i det lunkne vand sammen med sukker og olie.
Tilsæt durum, rug og speltmelet og rør grundigt.
Tilsæt herefter saltet og hvedemelet lidt efter lidt.
Tilsæt mel indtil dejen begynder at slippe skålen.
Ælt dejen godt igennem og stil den til hævning et lunt sted i ca. en lille times tid.
Dæk dejen til med et fugtigt viskestykke.
Form til flade boller ca. 12 cm. i diameter.
Læg dem på en bageplade og lad dem hæve videre i ca. 1½ time.
Pensl med et sammenpisket æg og drys med lidt sesamfrø.
Bag ca. 15 minutter ved 225°.
Notes
Man kan sagtens variere i valget af mel og normalt ville jeg have lavet dem meget grovere og helt undgået hvedemelet.
Inden servering skæres bollerne over og giv dem lige 5-10 på 225°, så bliver de super sprøde.
Ingen Kommentarer