Bagning/ Kage

Brownie småkager med lakrids-karamel fyld.

Brownie småkager med lakrids-karamel fyld.

Elsker du smagen af ren chokolade, så vil disse kager helt sikkerhed udleve dine vildeste chokolade fantasier. De små sprøde kager med den fantastiske karamel i midten er en himmelsk mundfuld

Brownie småkager med lakrids-karamel fyld.

Print opskrift

Ingredienser

  • Brownie Cookie:

  • 340 gr hakket mørk chokolade (70%)
  • 3 spsk. smør
  • 2 æg
  • 150 gr fint rørsukker.
  • 1 tsk vaniliepulver (ikke sukker)
  • 20 gr sigtet hvedemel
  • ¼ tsk. Bagepulver


  • Lakridskaramel.
  • 1 ds. Kondenseret mælk.
  • Lakridspulver ( ikke lakridsrod)

Sådan gør du

1

Lakridskaramel:

2

Man kan sagtens lave sin egen karamel, men det kan være svært lige at ramme den korrekte konsistens. Derfor hilser jeg denne nemme version af karamel meget velkommen.

3

Put dåsen med kondenseret mælk i en gryde, hvor vandet kan dække den helt. Sæt den over og kog den i 4 timer. Tjek undervejs om dåsen er dækket af vand. Efterfølgende sættes den på køl og når det er tid til at lave de små sandwich, så bland karamel og lakrids i det forhold du bedst kan lide.

4

Brownies:

5

Put smørret og 200 g af chokoladen i en lille kasserolle og sæt det over på svag varme og rør rundt indtil det er smeltet.

6

Sæt det efterfølgende til siden.

7

Bland æg, sukker og vanillie i en skål og pisk det med en elpisker i ca. 10 min eller til det er helt hvidt og cremet.

8

Tilsæt mel, bagepulver, den smeltede chokolade, samt det sidste hakkede chokolade.

9

Sæt det til side i ca. 10 min. Tænd ovnen på 180°.

10

Beklæd en bageplade med bagepapir og brug to teskeer til at sætte kagerne på pladen. Det er vigtigt at du prøver at lave dem lige store og det er en fordel ikke at lave dem for høje, da de ikke flader så meget ud under bagningen.

11

Bag dem en plade af gangen og bag dem i ca. 8 min indtil de er puffet op og er krakkeleret i overfladen. Læg dem på en bagerist og lad dem køle helt af. Kagerne kan opbevares i en lufttæt beholder og holder den gode konsistens.

Subscribe & Follow

Andre Synes Godt Om

Ingen Kommentarer

Skriv gerne en Kommentar