Aftensmad/ Efterår/ Frokost/ Salat

Blomkålssalat med bagt blomkål, appelsiner og tahindressing

Blomkålssalat med bagt blomkål, appelsiner og tahindressing

Jeg elsker blomkål og kan faktisk godt lide din i det fleste former. Jeg er en af dem som nok har fået meget kogt blomkål i min ungdom og til tider udkogt blomkål, så det er nok ikke en af mine favoritter. Jeg elsker den dog meget i denne udgave, hvor den er bagt med olie, salt og peber. Den får en lidt mere nøddeagtig i smagen, når den bliver lidt brun i kanterne.

Blomkålssalat med bagt blomkål, appelsiner og tahindressing
Blomkålssalat med bagt blomkål, appelsiner og tahindressing

Blomkålssalat med bagt blomkål, appelsiner og tahindressing

Print opskrift

Serveringer: 4 Forberedelsestid: 1 time

Ingredienser

  • Salat:
  • 1 blomkål (800 gr)
  • 2-3 økologiske appelsiner
  • 50 gr pekannødder
  • 1-2 spsk olivenolie
  • ½ tsk fermenteret tørret chili
  • ½ citron
  • Dressing:
  • 2 spsk god tahin
  • ½ fed hvidløg
  • ½ citron både skal og saft
  • ½ - 1 tsk agavesirup
  • 2 spsk olivenolie
  • Lidt vand

Sådan gør du

1

Dressing:

2

Kom presset hvidløg i en skål med tahin, agarve sirup, citronskal og citronsaft. Rør det godt sammen til det får en mere tyk konsistens. Tilsæt olie, salt og peber. Tilsæt koldt vand indtil det får den ønskede konsistens.

3

Salat:

4

Tænd ovnen på 200 °. Skyl blomkålen og fjern bunden. Skær de store buketter fra og skær dem i passende skiver ca. ½ cm tykkelse. Læg dem på en bageplade og tilsæt olien, salt, peber og chili. Vend det forsigtigt rundt og fordel blomkålen ud. Sæt dem i ovnen i ca. 10 minutter eller indtil de bliver lidt brune i kanten. Lad dem afkøle inden salaten blandes.

5

Skær bund og top af appelsinerne og sæt den med bunden ned ad på et skærebræt. Brug en filetkniv til at skære skal og hinder af – arbejd dig rundt på hele appelsinen. Tag appelsinen i hånden og skær forsigtigt alle bådene fri, uden at membranerne kommer med. Dette kræver en god skarp kniv. Pres saften ud af det resterende og brug det i salaten.

6

Rist pekannødderne på en pande i 5 minutter og hak dem groft.

7

Fordel de afkølede blomkål med appelsinbådene og pres lidt frisk citron udover. Herefter hældes tahindressingen forsigtigt udover og der pyntes med pekannødder og lidt hakket persille.

Subscribe & Follow

Andre Synes Godt Om

Ingen Kommentarer

Skriv gerne en Kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.