


Bagt havregrød med hindbær og kanelæbler.
Ingredienser
- Ca. 2½ nøddemælk (30 gr cashewnødder og 40 gr mandler, hvis du vil lave den selv)
- 80 gr hindbær (må godt være frosne)
- 80 gr grove havregryn
- 70 gr æble (½ æble)
- 1 æg
- ½ spsk kokosolie.
- 1 tsk kanel
- 1 tsk vanilie pulver
- ½ tsk bage pulver
- ½ tsk kardemomme
- Topping:
- 40 gr mandler
- 30 gr græskarkerner
- 20 gr pistacienødder
- 30 gr solsikkekerner
- 30 gr agarvesirup
Sådan gør du
Lav din egen nøddemælk ved at sætte dine nødder i blød i ca. 8 timer eller når du går i seng om aftenen. Hæld vandet fra og hæld nødderne i en god blender med 3 dl koldt vand.
Smør dine små forme med kokosolie.
Fordel hindbærrene i formen.
Skær æblet ud i tern og vend dem med kanel og put det i formen.
Havregryn, kardemomme, bagepulver, vanilie pulver puttes i en skål og røres rundt.
Tilsæt ægget og rør godt inden du tilsætter nøddemælken.
Fordel det i dine 4 skåle og husk at der kommer lige meget væske i hver.
Topping:
Hak nødderne groft og bland dem med kerner og sirup.
Fordel ud på toppen af grøden.
Bages i ovnen i ca. 20 minutter på 190°
Server dem lune – de er lidt kageagtige.
Notes
Bagt havregrød med hindbær og æbler vendt med kanel smager altså himmelsk. Jeg er også selv den helt store grød fan og laver min egen grødblanding. Det er super sundt og så er man mæt længe ad gangen. Den bagte grød spiser vi oftest i weekenden og kan fungerer som det søde indslag i stedet for tebirkes.
Tips!
Har du ikke nøddemælk, så brug hvad du har.
Du kan lave den med lige den frugt du har – hindbær giver bare en dejlig syrlighed og var god med de søde kanelæbler.
Topping – der kan du varierer kerner og nødder alt efter, hvad du har.
Ingen Kommentarer