Aftensmad/ Økologi/ Suppe

Aspargessuppe med pocheret æg på toppen.

Aspargessuppe
Aspargessuppe
Denne suppe smager utrolig godt og det er skønt at bruge så mange asparges - det giver god smag. Så er den også god til dig, som er lidt fløde forskrækket. Den kan også serveres kold, så er det bare uden æg og så måske smag til med lidt ekstra citronsaft.

Aspargessuppe med pocheret æg på toppen.

Print opskrift

Serveringer: 4 Forberedelsestid: 1 time

Ingredienser

  • 400 g grønne asparges
  • 1 løg
  • 1 stængler bladselleri
  • 1 porrer
  • 1 liter grøntsagsfond
  • 4 æg
  • Olivenolie.

Sådan gør du

1

Skyl aspargesene og bræk de trævlede ender af og kasser dem.

2

Snit aspargesene i mindre stykker og gem hovederne til senere brug.

3

Skyl bladsellerien og skær den i mindre stykker.

4

Pil og hak løget.

5

Porrerne renses godt, så der ikke er jord i toppen og skæres i ringe.

6

Sæt en suppegryde over med lidt olivenolie og svits alle grøntsagerne minus aspargesene.

7

Skru ned på svag varme og giv dem 10 minutter til de er bløde.

8

Tilsæt bouillonen og aspargesene, og lad det simre under låg i 20 min.

9

Blend suppen og smag til med salt, peber og måske en smule æbleeddike eller citron.

10

Bring derefter suppen i kog og tilsæt asparges hovederne.

11

Pocher de 4 æg.

12

Det kan være lidt svært, hvis det er første gang man gør det – men gør det alligevel.

13

Find en gryde der er stor i diameter og hæld ca. 10 vand i og bring det i næsten i kog.

14

Det skal boble svagt.

15

Tilsæt lidt salt og lidt eddike.

16

Slå æggene forsigtigt ud her i – du kan eventuelt samle dem lidt med en hulske.

17

Det gør ikke noget at de ikke er perfekte – rustikt er godt.

18

Giv dem ca. 4-5 minutter alt efter, hvor bløde du vil have dem.

Notes

Laver du det til mange kan du lægge æggene i lidt isvand for at stoppe koge processen og så varme dem op inden servering. Der skal de ca. have ½-1 minut for at de er klar.
http://www.youtube.com/watch?v=ShnyBIm2GOQ

 

Subscribe & Follow

Andre Synes Godt Om

Ingen Kommentarer

Skriv gerne en Kommentar