Aftensmad/ Fjerkræ/ Jul/ Økologi

Andelår – Langtidsbagte med appelsin, timian og honning.

And ala orange er et dejligt alternativ til den klassiske and til både jul og mortens aften.
Andelåret rummer så megen smag, saft og kraft, at tilbehøret kan være noget mere råt og friskt. Her kan du kunne lave en lækker kål salat med appelsin, smør ristede spisekastanjer eller valnødder.

Andelår - Langtidsbagte med appelsin, timian og honning.

Print opskrift

Serveringer: 4 Forberedelsestid: 3 timer

Ingredienser

  • 4 andelår (1 pr.snude)
  • 6 kviste frisk timian eller 2 spsk. tørret timian
  • Saften af 4 økologiske appelsiner.

Sådan gør du

1

Dup andelåret tørt med køkkenrulle.

2

Varm en pande godt op og brun lårene af.

3

Kom lårene i et ildfast fad (en stegeso kan også bruges) og tilsæt re resterende ingredienser.

4

Drys lårene med salt.

5

Dæk til med stanniol, så saften ikke damper af og bag dem 2½ time på 150°. (bruger du en stegeso sættes det ind i en kold ovn og du giver den ca.½ mere).

6

Når der er en ½ have time hælder du stegvæsken fra (kan bruges til sauce, hvis du vil) og sætter ovnen op på 175° uden stanniol på toppen, så skindet kan bliver dejlig sprødt.

7

Hold øje og giv den eventuel lidt gril.

 

Subscribe & Follow

Andre Synes Godt Om

Ingen Kommentarer

Skriv gerne en Kommentar